Dag 5: bezoek!

Op de Gronselenput camping had ik 2 nachtjes geboekt.

Een van mijn favourite collega's van Spaak Dirk stapte die zelfde dag met zijn blote voeten op zijn volgepakte fiets op de trein richting Maastricht om zijn eigen bikepackavontuur te beginnen. Hij zou om 14:00 aankomen op het station en voor Dirkie wilde ik graag de tocht naar Maastricht weer overdoen. 

 

Na mijn ochtendrituelen had ik alleen nog steeds niks van de beste jongen gehoord. Nou is Dirk en zijn telefoon niet een hele fijne combinatie voor de buitenwereld, want hij reageerd vrijwel nooit op berichten. Maar hij nam dit keer zijn telefoon ook niet op. Ik moest toch zeker een dik uur fietsen naar Maastricht en met eventuele vertraging meegerekend wilde ik optijd vertrekken. Voor Dirk zou ik dat met liefde doen, maar als hij er niet is ga ik toch liever zwemmen. 

 

Goed uiteindelijk toch mijn fietsje opgestapt om vervolgens compleet weer volgens de verkeerde route (lees bergen) in Maastricht aan te komen. De weg wordt me op de camping nog netjes uitgelegd  (op mijn navigatiesysteem kan ik niet meer bouwen) en ik steek tevreden mijn duim op! Bedankt he! Zodra de duim weer bij het stuur is ben ik compleet vergeten wat hij zei. uh links toch! Of toch rechts? Nee link of nee he. Zal de hitte wel zijn. Hoop ik. 

 

Ik heb de dodemansweg beklommen en stiekem vind ik dat ook wel heel leuk om te doen hoor! Strijden totdat ik echt niet meer kan en je dan met brandende kuiten heel voldaan voelen. Ja ik ben misschien een prutser, maar dat vind ik nog altijd beter dan van te voren precies weten wat je gaat doen. 

 

Eenmaal in Maastricht aangekomen zoek ik een terrasje uit met prachtig uitzicht over de Maas. Daar blijf ik om mijn blog te schrijven. Ik bestel een hele dikke vette ijscappucinno met slagroom! Een voordeel van op fietsvakantie zijn is dat je je niet meer schuldig voelt over alles wat je eet en drinkt. Je hebt het verdiend, dus bestel ik ook nog een cola.

 

Inmiddels heb ik ook wat van Dirk gehoord! Hij zit in de trein! Opzich mooi om te horen, alleen dat betekent wel dat hij hier pas om 19:30 is. Hmm even een klein slikje en dan besluit ik weer terug te fietsen.  Onderweg kom ik een fietsenmaker tegen, dus besluit ik mijn pakjesdrager voorop mijn fiets eindelijk eens goed vast te laten zetten. De meneer van de fietsenzaak wees me er ook nog even rustig op dat mijn voorwiel los zat. Losgetrild ofzo? De beelden dat ik keihard de berg afsjees passeren heel even de Revu en dan besluit ik de meneer heel hartelijk te bedanken en mijn tocht voort te zetten naar de camping om daar dan eindelijk zelf te gaan koken.

 

Curry met voorgekookte groenten (doordat ze in tent lagen). Ik krijg op dat moment ook van Dirk te horen dat hij mij komt opzoeken op de camping. Als Dirkie niet naar Maastricht komt, komt hij wel naar de berg. Super leuk, dus ik besluit ook wat eten voor Dirk over te houden.

 

Om 21:00 komt Dirk op zijn blote voeten aangefietst op op de camping, wat is het ook een heerlijke struiner. Terwijl Dirk zijn tent tegenover mij opzet, warm ik zijn eten op. We kletsen wat, drinken een welkomst biertje en gaan dan om 22:30 heerlijk slapen! 

 

Die nacht onweert het verschrikkelijk. Het is soms net alsof er iemand met een zaklamp op de tent schijnt. De knallen en de regen vind ik heerlijk. Ik slaap misschien niet, maar ik geniet wel. 

 

Morgen om 7:00 gaat de wekker om het mooie Limburg vaarwel te zeggen en te vertrekken met de trein naar Utrecht waar ik mijn pasgeboren neefje Mees mag ontmoeten!